Jeugd en Onderwijs

Hier vindt u voorbeelden van vragen en ervaringen op het gebied van kinderen, jongeren en onderwijs. Denk aan vragen of zorgen over: (speciaal) basisonderwijs of voortgezet (speciaal) onderwijs, vervolgonderwijs, pleegzorg, wmo, jeugdwet en wlz, kinderopvang en jeugdzorg, een bezwaarschrift opstellen of een klacht indienen. Staat uw vraag er niet bij? Bel het Nationale Zorgnummer of kijk bij veelgestelde vragen.

Een leerling met een beperking wordt in de grote pauzes altijd verzorgd door haar moeder. Maar stel nou dat er onder schooltijd iets gebeurt; moet de school dan zorgen voor externe zorg of de ouder? Wie heeft wanneer welke verantwoordelijkheid?’

Mijn dochter heeft een visuele beperking waardoor ze moeilijk meekomt op school. Sinds een maand heeft zij hulpmiddelen en haalt ze gelukkige betere cijfers. De (reguliere) school wil haar nu een niveau terugplaatsen.

k moet wlz-zorg aanvragen voor mijn zoon van 13. Wie kan ons daarbij helpen?'

Mijn zoontje is chronisch ziek. Hij is nierpatiënt en gebruikt sondevoeding. Hij gaat naar een speciaal kinderdagverblijf. Het consultatiebureau zegt dat we ook jeugdhulp nodig hebben. Waar kunnen we die aanvragen?