U kunt ons bellen op ma t/m do van 09:00 - 13:00 (€ 0,20 per gespr)

Stuur ons een email en ontvang zo snel mogelijk een antwoord.

Zoek en vind het antwoord op uw vraag in onze kennisbank.

Mijn dochter heeft een visuele beperking waardoor ze moeilijk meekomt op school. Sinds een maand heeft zij hulpmiddelen en haalt ze gelukkige betere cijfers. De (reguliere) school wil haar nu een niveau terugplaatsen.

Maar wij vinden dat ze een eerlijke kans moet krijgen. Dit jaar blijft ze sowieso zitten. Als ze het jaar daarop haar examen niet haalt, mag ze dat normaliter niet overdoen. Wat zijn de mogelijkheden?’

Antwoord Nationale Zorgnummer:

Bij Passend onderwijs is er een mogelijkheid om de onderwijstijd te verlengen. Een leerling mag een jaar extra doen en hoeft niet te worden teruggeplaatst. De problemen liggen immers niet aan het niveau van uw dochter, maar werden veroorzaakt omdat zij niet de juiste hulpmiddelen tot haar beschikking had. Als ouder kunt u dit regelen met de interne begeleider op school. Als dat niet lukt, kunt u terecht bij het samenwerkingsverband. U kunt ook advies vragen bij Ouders en Onderwijs.

Het Nationale Zorgnummer is een gezamenlijk initiatief van Patiëntenfederatie Nederland en MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid.

  logo npcf2logoMIND