U kunt ons bellen op ma t/m do van 09:00 - 12:30 (€ 0,20 per gespr)

Stuur ons een email en ontvang zo snel mogelijk een antwoord.

Zoek en vind het antwoord op uw vraag in onze kennisbank.

Ik ben manisch depressief. Als ik manisch ben geef ik snel teveel geld uit waardoor ik in de schulden raak. Ik denk dat meer mensen die manisch depressief zijn hier tegenaan lopen. Hoe kun je jezelf daar tegen beschermen?'

Antwoord Nationale Zorgnummer:

U kunt bij de kantonrechter een verzoek indienen voor een bewindvoerder. De bewindvoerder helpt u om financieel orde op zaken te stellen, uw schulden af te lossen en nieuwe schulden te voorkomen. U kunt zelf in overleg met bijvoorbeeld uw bedrijfsmaatschappelijk werker een bewindvoerder aanvragen met een speciaal formulier. De kantonrechter zal op basis van informatie en gesprekken met u en andere betrokkenen bekijken of er voldoende redenen zijn om een 'onderbewindstelling' uit te spreken. U mag zelf een bewindvoerder voordragen. Degene die u voordraagt kan zich bij het verzoek al bereid verklaren door het invullen van een bereidverklaring. De rechter zal deze voorkeur volgen, tenzij gegronde redenen zich daartegen verzetten. 

Het Nationale Zorgnummer is een gezamenlijk initiatief van Patiëntenfederatie Nederland en MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid.

  logo npcf2  thumb MIND Logo 2021 Algemeen DEF RGB LR