U kunt ons bellen maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 13:00 uur.
€ 0,20 p/gesprek.

Stuur ons een email en u ontvangt zo snel mogelijk een antwoord.

Zoek en vind het antwoord op uw vraag in onze kennisbank.

Ik heb een medische indicatie gekregen voor een aangepaste woning. Binnenkort verhuis ik naar deze aangepaste woning. De gemeente zegt dat ik een financiële tegemoetkoming kan krijgen. Ik moet dan zelf een bus huren en rijden.

Ook moet er een vloer in de woning gelegd worden waar ik met mijn rolstoel en trippelstoel goed op kan lopen. Wat zijn mijn rechten met betrekking tot de bekostiging van mijn verhuizing en de vloer?”

Antwoord Nationale Zorgnummer:

Gemeentes kunnen mensen die vanwege een ziekte of beperking moet verhuizen naar een aangepaste woning een  verhuiskostenvergoeding geven. Het gaat dan om een geldbedrag voor de verhuizing. Gemeentes kunnen zelf bepalen hoe ze dit invullen: zowel de voorwaarden als de hoogte van het bedrag. Vraag bij uw eigen gemeente welke kosten er bij hen onder deze vergoeding vallen. Het is belangrijk om deze verhuiskostenvergoeding aan te vragen voordat u gaat verhuizen. Over het algemeen geldt er een maximum bedrag voor de vergoeding.

Het Nationale Zorgnummer is een gezamenlijk initiatief van Ieder(in), MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid en Patiëntenfederatie Nederland.

logo ieder(in)  Logo wijn zijn mind  logo npcf2