Werk en Inkomen

Hier vindt u voorbeelden van vragen en ervaringen op het gebied van werk en inkomen. Denk aan vragen of zorgen over: inkomen uit werk, ontslag, re-integratie, voorwaarden voor een Wajong uitkering, participatiewet, werk zoeken, ziekte en arbeidsongeschiktheid een bezwaarschrift opstellen of een klacht indienen. Staat uw vraag er niet bij? Bel het Nationale Zorgnummer of kijk bij veelgestelde vragen.

'Het UWV heeft informatie opgevraagd bij mijn werkgever en bedrijfsarts. De bedrijfsarts heeft deze informatie gestuurd naar het UWV en ook de werkgever kent ondertussen de inhoud van mijn dossier. Het UWV zegt dat dit mag. Klopt dat wel?’

“Ik ben afgekeurd, maar thuiszitten is niets voor mij. Ik wil heel graag weer ergens aan de slag. Weten jullie hoe ik dat het beste kan aanpakken?"

Ik ben 27 jaar en heb borderline en anorexia. Binnenkort is er een herkeuring bij het UWV. Ik heb geprobeerd om een Wajong te krijgen voor mijn aandoening, maar ik blijk te oud te zijn, Er gelden andere regels. Ik heb toen een advocaat in de arm genomen.

Mag een medische keuring onderdeel zijn als aanstellingskeuring bij een sollicitatie?