U kunt ons bellen maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 13:00 uur.
€ 0,20 p/gesprek.

Stuur ons een email en u ontvangt zo snel mogelijk een antwoord.

Zoek en vind het antwoord op uw vraag in onze kennisbank.

'Voorheen had ik een indicatie voor zeven uur begeleiding vanuit een PGB. De gemeente adviseerde toen dat ik beter de zorg in natura kon aanvragen. Het aantal uren zou hetzelfde blijven, maar in de praktijk krijgt ik nu nog maar twee uur in de week in plaats van zeven! Er komt nu een hoorzitting. Ik wil weten of ik hier ondersteuning voor kan krijgen’.

Antwoord Nationale Zorgnummer:

U kunt ondersteuning krijgen, maar deze is afhankelijk van wat u wenst. Voor juridisch advies kunt u contact opnemen met het Juridisch Loket. Als u juridische ondersteuning wilt tijdens de hoorzitting, kan het Juridisch Loket een advocaat voor u zoeken. Daar zijn echter wel kosten aan verbonden. Als u een rechtsbijstandsverzekering hebt, kunt u kijken wat zij voor u kunnen betekenen. Voor andere, niet juridische ondersteuning, kunt u terecht bij de onafhankelijke cliëntondersteuning via de gemeente. 

Het Nationale Zorgnummer is een gezamenlijk initiatief van Ieder(in), MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid en Patiëntenfederatie Nederland.

logo ieder(in)  Logo wijn zijn mind  logo npcf2