U kunt ons bellen op ma t/m do van 09:00 - 13:00 (€ 0,20 per gespr)

Stuur ons een email en ontvang zo snel mogelijk een antwoord.

Zoek en vind het antwoord op uw vraag in onze kennisbank.

‘Ik heb diabetes en dan moet je ook je voeten in de gaten laten houden. Daarvoor is de SIMMS indicatie ingevoerd. Je moet daarvoor naar een podotherapeut. Deze woont niet in mijn dorp, ik moet er met openbaar vervoer naar toe (3 keer overstappen). Nu heeft de zorgverzekeraar besloten dat dit onderzoek over moet worden gedaan.

Dus weer die reis ondernemen. Het heeft niet met de zorg voor mijn voeten te maken, maar met de zorg om kosten en angst voor fraude. Ze hebben kennelijk nog niet ontdekt dat hun nieuwe methode veel duurder is dan de Simms indicatie. En van vergoeding van reisgeld is geen sprake!’

Antwoord van het Nationale zorgnummer:

Ik heb uw signaal doorgestuurd naar de beleidsmedewerker die zich hier mee bezig houdt. Mede door de meldingen die wij binnenkrijgen, signaleren we knelpunten in de zorg. De beleidsmedewerkers van onze organisatie gaan waar nodig en waar mogelijk in gesprek met de overheid, zorgverleners, zorgverzekeraars en andere (overkoepelende) zorginstanties. Zij bespreken deze knelpunten en dringen aan op verbeteringen.

Het Nationale Zorgnummer is een gezamenlijk initiatief van Patiëntenfederatie Nederland en MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid.

  logo npcf2logoMIND