U kunt ons bellen op ma t/m do van 09:00 - 13:00. (€ 0,20 per gespr)

Stuur ons een email en ontvang zo snel mogelijk een antwoord.

Zoek en vind het antwoord op uw vraag in onze kennisbank.

'Ik ben behandeld voor borstkanker. Dat is niet helemaal goed verlopen. Ik wil graag revalideren om weer een beetje de oude te worden bij een kleinschalig oncologisch revalidatiecentrum bij mij in de buurt. Weg van het ziekenhuis en alle nare herinneringen. Maar mijn  verzekeraar vergoedt alleen revalidatie in het ziekenhuis waar ik ben behandeld. Dat wil ik niet. Wat zijn mijn rechten?'

Antwoord Nationale Zorgnummer:

Ziekenhuiszorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering.  Voor  het vergoeden van oncologische revalidatie bent u afhankelijk van de polisvoorwaarden die horen bij de (aanvullende) zorgverzekering die u heeft afgesloten. Met eenrestitutiepolis heeft u meestal meer keuzevrijheid om zelf een zorgverlener te kiezen, dan wanneer u een naturapolis heeft. Informeert u daarom goed bij verschillende zorgverzekeraars of en welke oncologische revalidatie zij in hun aanvullend pakket vergoeden. Via internet kunt u voor meer informatie hierover ook terecht bij verschillende vergelijkingssites. Daarnaast kunt u nog een extra melding doen bij de koepel van kankerpatiëntenorganisaties Patiëntenvereniging Leven met Kanker. Uw signaal is, samen met de meldingen van anderen, belangrijk  om de belangen van patiënten richting de zorgverzekeraars goed te kunnen behartigen. .

Het Nationale Zorgnummer is een gezamenlijk initiatief van Patiëntenfederatie Nederland en MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid.

  logo npcf2logoMIND