U kunt ons bellen op ma t/m do van 09:00 - 13:00 (€ 0,20 per gespr)

Stuur ons een email en ontvang zo snel mogelijk een antwoord.

Zoek en vind het antwoord op uw vraag in onze kennisbank.

‘Ik heb een kankerplekje laten weghalen op mijn been. Nu krijg ik bericht van mijn zorgverzekeraar dat ik de helft van deze operatie zelf moet betalen. Ik ging er echter van uit dat een operatie niet onder het eigen risico valt. Hoe zit dat?’

Antwoord Nationale Zorgnummer:

Het verplicht eigen risico is vastgesteld door de overheid. In 2017 gaat het om € 385,- (net als in 2016). Als er medische kosten worden gemaakt voor zorg uit de basisverzekering, moet iedereen vanaf 18 jaar dit bedrag eerst zelf betalen. Het verplicht eigen risico is niet van toepassing op huisartsenzorg, verloskundige zorg en kraamzorg, zorg voor chronische aandoeningen, wijkverpleging en nacontroles en reiskosten bij orgaandonatie.Rekeningen voor operaties tellen  wél mee voor het eigen risico. U moet de kosten tot € 385 zelf betalen, de rest wordt  door de verzekeraar betaald.  Het moet daarbij wel gaan om verzekerde zorg volgens uw polis.

Het Nationale Zorgnummer is een gezamenlijk initiatief van Patiëntenfederatie Nederland en MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid.

  logo npcf2logoMIND