U kunt ons bellen op ma t/m do van 09:00 - 13:00. (€ 0,20 per gespr)

Stuur ons een email en ontvang zo snel mogelijk een antwoord.

Zoek en vind het antwoord op uw vraag in onze kennisbank.

“Ik heb een traplift vanuit de wmo. De eerste drie jaar heb ik een eigen bijdrage betaald van 19,25 euro per vier weken. Na die drie jaar vordert het CAK ineens een bedrag van 17,45 euro per vier weken. Ik heb gebeld en zij vertelde mij dat dit een bedrag voor het onderhoud is en dat ik dit moet betalen zolang ik de traplift in gebruik heb. Maar dan ga ik uiteindelijk meer betalen dan de traplift waard is. Mogen ze dit doen? Het CAK vertelde mij dat iedereen die een traplift heeft deze eigen bijdrage moet betalen.”

Antwoord Nationale Zorgnummer:

Of een gemeente een eigen bijdrage mag vragen voor onderhoudskosten is afhankelijk van de beschikking. Als in de beschikking is opgenomen dat de eigen bijdrage berekend wordt over de traplift en onderhoudskosten dan kan de gemeente niet opnieuw een eigen bijdrage voor onderhoud vragen. Staat in de beschikking alleen vermeld dat u een eigen bijdrage voor de traplift moet betalen dan kan er wel een eigen bijdrage opgelegd worden voor onderhoud.

Het Nationale Zorgnummer is een gezamenlijk initiatief van Patiëntenfederatie Nederland en MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid.

  logo npcf2Logo wijn zijn mind