Acties

Deel uw ervaringen en doe mee met onze meldacties

Regelmatig vragen wij u om via onze meldacties met ons te delen waar u tegenaan loopt op het gebied van zorg, ondersteuning en participatie.  Bijvoorbeeld als het gaat om de stapeling van uw zorgkosten, over werken met een beperking of chronische ziekte of over het opboksen tegen vooroordelen in geval van een psychische aandoening. Dit doen we onder meer met meldacties over speciale onderwerpen. Als u ons belt of mailt helpen wij u op weg met deskundig advies en u helpt ons om uw belangen en die van mensen in vergelijkbare situaties te behartigen. 

Het Nationale Zorgnummer was te gast in Cityplaza Nieuwegein met de 'Met wie heeft u een appeltje te schillen?' actie.

Te veel mensen met een beperking hebben te maken met een stapeling van zorgkosten. Kosten voor zorg en ondersteuning zijn de afgelopen jaren verdubbeld. Onder andere woningaanpassingen, huishoudelijke hulp en hulpmiddelen zijn duurder geworden, terwijl veel tegemoetkomingen en compensatieregelingen zijn wegbezuinigd. Mensen raken hierdoor in financiële problemen of zien af van noodzakelijke zorg.  

Heleen van Royen zal haar opwachting maken op het Open #MIND Festival op 22 november waar zij zal vertellen over haar aangrijpende documentaire 'Het doet zo zeer' - over de ziekte van #Alzheimer bij haar moeder en wat dit teweeg brengt. Aanmelden voor het festival kan via https://steun.wijzijnmind.nl/aanmelding_open_mind_festival